Δ Η Μ Ο Σ . Α Ι Γ Ι Ν Α Σ

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου


P1140855

περισσότερο φωτογραφικό υλικό

VIDEO από τις εκδηλώσεις

Ολοκληρώθηκαν σύμφωνα με το πρόγραμμα οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις (26-27-28/10/09)  για τον Εορτασμό της Εθνικής μας επετείου. Η τρίτη ημέρα εκδηλώσεων στις 28 Οκτωβρίου ξεκίνησε με την δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας χοροστατούντος του Σεβ . Μητροπολίτη Υδρας-Σπετσών – Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, παρουσία  του Δημάρχου , των μελών του Δημ. Συμβουλίου και των Αρχών  και στη συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στον χώρο του Μνημείου Πεσόντων και η μαθητική παρέλαση   στον παραλιακό δρόμο  με  την Δημοτική Φιλαρμονική να παιανίζει.  Οι εκδηλώσεις ωλοκληρώθηκαν με   παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά  των Συλλόγων Γυναικών Αίγινας και Κυψέλης.

Σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αίγινας για τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τόσο στην Εδρα του Δήμου όσο και στα Δημοτικά Διαμερίσματα, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα και έχουν ώς εξής.:
26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 –ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών κτιρίων, Νομικών Προσώπων, Τραπεζών, καταστημάτων και οικιών του νησιού. Επίσης των πλοίων και όλων των ελλιμενισμένων σκαφών στα λιμάνια της Αίγινας, Σουβάλας και Πέρδικας .
28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 – ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ Ώρα 07:00 Με φροντίδα των Εφημερίων των Ενοριών θα κτυπήσουν οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών. Ώρα 07.30 Έπαρση σημαίας στον ΝΟΑ με τη φροντίδα του κ. Λιμενάρχη και τμήματος Ναυτοπροσκόπων. Η υποστολή θα γίνει στις 18:00 κατά την ίδια τάξη. Ώρα 10:15 Συγκέντρωση των εκπροσώπων των Δημοτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών στο Δημοτικό Κατάστημα Αίγινας ( Χρ. Λαδά 1) και ομαδική μετάβαση τους στον Μητροπολιτικό Ναό. Ώρα 10:30 Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας πό τον κ. Κάλαβρο Στυλιανό ,Φιλόλογο. Μετά το πέρας της Δοξολογίας, οι Πρόσκοποι, οι Σημαιοφόροι και οι παραστάτες των Σχολείων Στοιχειώδους και Μέσης Εκπαίδευσης, ο Κλήρος, οι Αρχές και οι πολίτες θα μεταβούν στην Πλατεία Εθνεγερσίας. Θα ψαλεί Τρισάγιο στο Ηρώο Πεσόντων, προσευχή από την Δημοτική Φιλαρμονική και θα ακολουθήσει η κατάθεση Στεφάνων από τον κ. Δήμαρχο, τις Τοπικές Αρχές, τους εκπροσώπους Φορέων και Συλλόγων και από τα Σχολεία. Θα ακολουθήσει ενός λεπτού σιγή και ο Εθνικός μας ΄Ύμνος από την Δημοτική Φιλαρμονική. Στη συνέχεια Κλήρος και εκπρόσωποι των Αρχών, θα μεταβούν στο χώρο απέναντι από το Δημαρχείο επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, για να παρακολουθήσουν την παρέλαση και τούς παραδοσιακούς χορούς. Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Εθνεγερσίας και διαμέσου της Λεωφόρου Δημοκρατίας θα τερματίσει στον χώρο μπροστά από τον Ι. Ναό Παναγίτσας. Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Θεόδωρος Λορέντζος , Δάσκαλος Μετά το πέρας της παρέλασης, στον ίδιο χώρο έμπροσθεν Δημαρχείου θα παρουσιάσουν Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας και των Μορφωτικών – Πολιτιστικών Συλλόγων Κυψέλης και Βαθέος. Στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου μας, η Εθνική μας Επέτειος θα εορταστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα εκπονήσουν, τα αντίστοιχα Τοπικά Συμβούλια. Στις εκδηλώσεις αυτές θα παρευρεθεί εκπρόσωπος του κ. Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων.
Παρακαλούνται: Οι εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων, Οργανώσεων, Κομμάτων κλπ προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι θα πρέπει να συνεννοηθούν με το Γραφείο Τύπου & Δημ. Σχέσεων του Δήμου Αίγινας μέχρι την 26-10-09 στα τηλ. 2297320026..
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Παναγιώτης Ι. Κουκούλης

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: