Δ Η Μ Ο Σ . Α Ι Γ Ι Ν Α Σ

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ Δ/ΣΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜ.ΣΧΕΣΕΩΝ

Δ/νση : Χρ.Λαδά 1 18010 ΑΙΓΙΝΑ

Τηλ. : 2297320026

Fax. : 2297025099

e-mail : aegina1@otenet.gr
ΑΙΓΙΝΑ   18/10/2010
Α.Π. 14047

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

 

ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

 

Σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αίγινας για τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τόσο στην Εδρα του Δήμου όσο και στα Δημοτικά Διαμερίσματα, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα και έχουν ώς εξής.:

 

26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 –ημέρα ΤΡΙΤΗ

 

Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών κτιρίων, Νομικών Προσώπων, Τραπεζών, καταστημάτων και οικιών του νησιού. Επίσης των πλοίων και όλων των ελλιμενισμένων σκαφών στα λιμάνια της Αίγινας, Σουβάλας και Πέρδικας .

 

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 – ημέρα  ΠΕΜΠΤΗ

ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ

Ώρα 07:00 Με φροντίδα των Εφημερίων των Ενοριών θα κτυπήσουν οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.

Ώρα 07.30 Έπαρση σημαίας στον ΝΟΑ με τη φροντίδα του κ. Λιμενάρχη και τμήματος Ναυτοπροσκόπων. Η υποστολή θα γίνει στις 18:00 κατά την ίδια τάξη.

Ώρα 10:15 Συγκέντρωση των εκπροσώπων των Δημοτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών στο Δημοτικό Κατάστημα Αίγινας ( Χρ. Λαδά 1) και ομαδική μετάβαση τους στον Μητροπολιτικό Ναό.

Ώρα 10:30 Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας .

 

 

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, οι Πρόσκοποι, οι Σημαιοφόροι και οι παραστάτες των Σχολείων Στοιχειώδους και Μέσης Εκπαίδευσης, ο Κλήρος, οι Αρχές και οι πολίτες θα μεταβούν στην Πλατεία Εθνεγερσίας.

Θα ψαλεί Τρισάγιο στο Ηρώο Πεσόντων, προσευχή από την Δημοτική Φιλαρμονική και θα ακολουθήσει η κατάθεση Στεφάνων από τον κ. Δήμαρχο, τις Τοπικές Αρχές, τους εκπροσώπους Φορέων και Συλλόγων και από τα Σχολεία.

Θα ακολουθήσει ενός λεπτού σιγή και ο Εθνικός μας ΄Ύμνος από την Δημοτική Φιλαρμονική.

Στη συνέχεια Κλήρος και εκπρόσωποι των Αρχών, θα μεταβούν στο χώρο απέναντι από το Δημαρχείο επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, για να παρακολουθήσουν την παρέλαση και τούς παραδοσιακούς χορούς.

 

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Εθνεγερσίας και διαμέσου της Λεωφόρου Δημοκρατίας θα τερματίσει στον χώρο μπροστά από τον Ι. Ναό Παναγίτσας.

 

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Θεόδωρος Λορέντζος , Δάσκαλος

 

Μετά το πέρας της παρέλασης, στον ίδιο χώρο έμπροσθεν Δημαρχείου θα παρουσιάσουν Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας και των  Μορφωτικών – Πολιτιστικών  Συλλόγων  Κυψέλης και Βαθέος.

 

Στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου μας, η Εθνική μας Επέτειος θα εορταστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα εκπονήσουν, τα αντίστοιχα Τοπικά Συμβούλια.

Στις εκδηλώσεις αυτές θα παρευρεθεί εκπρόσωπος του κ. Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων.

 

 

Παρακαλούνται:

Οι εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων, Οργανώσεων, Κομμάτων κλπ προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι θα πρέπει να συνεννοηθούν με το Γραφείο Τύπου & Δημ. Σχέσεων του Δήμου Αίγινας μέχρι την 26-10-10 στα τηλ. 2297320026..

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

 

 

 

Παναγιώτης Ι. Κουκούλης

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: