Δ Η Μ Ο Σ . Α Ι Γ Ι Ν Α Σ

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

Νέο ξεκίνημα για τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας


Ανακοινώνεται ο νέος τρόπος λειτουργίας και μέτρα για τηναναδιοργάνωση της Δημοτικής Αστυνομίας Αίγινας. Καθιερώνεται η καθημερινή λειτουργία της σε δύο βάρδιες από τις 8.00 έως τις 21.30,καθώς και η λειτουργία της κατά τις Κυριακές και αργίες, στο παραλιακό και κεντρικούς δρόμους της Πόλης καθώς και σε τακτικά διαστήματα καιεφ’ όσον επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, στην περιφέρεια της Αίγινας.Οι αρμοδιότητες που θα ασκεί καθορίζονται από το νόμο 3731/2008 και αφορούν όχι μόνο την στάθμευση αλλά και μια σειρά άλλων θεμάτωνσχετικών με την καθημερινή ποιότητα ζωής, την απελευθέρωση πεζοδρομίων, τον αντικαπνιστικό νόμο και γενικά την ευταξία και το«νοικοκυριό».
Ξεκινά, επίσης, παρουσία της Δ. Α. σε κοινωνικούςχώρους, όπως τα σχολεία, ενώ σαφείς είναι οι εντολές του κ. Δημάρχουγια παροχή βοήθειας σε άτομα χρήζοντα ανάγκης εφ’ όσον ζητηθεί. Οποιαδήποτε αιτήματα πολιτών σχετικά είτε με κυρώσεις που επιβλήθηκαν είτε με αλλαγές στην υπάρχουσα κανονιστική απόφαση εφαρμογής της ελεγχόμενης στάθμευσης θα εξετάζονται αυστηρά υπηρεσιακά και όπως προβλέπεται από το νόμο.  Με στόχο την αναβάθμιση και των παρεχόμενων μέσων άσκησηςτου έργου της Δ. Α., έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ενέργειες για μεταστέγαση της υπηρεσίας, απόκτηση νέων οχημάτων και βελτίωση των μέσω γραμματειακής της υποστήριξης. Για σωστό συντονισμό του έργου της Δ. Α. τοποθετείται, επίσης, διοικητικός προϊστάμενος, ενώ έχουμε απευθυνθεί στο Αστυνομικό Τμήμα και στο Λιμεναρχείο για συνδρομή, όπου κατά περίπτωση απαιτηθεί.
Η Δημοτική Αρχή, γενικά,περιβάλλει με εμπιστοσύνη τους δημοτικούς αστυνομικούς μας και ζητάμε τον ίδιο τρόπο να αντιμετωπίζονται και από το κοινό.  Καλούμε τους Δημότες και Επισκέπτες του Νησιού να στηρίξουντο έργο της Υπηρεσίας και να τηρούν τις κανονιστικές αποφάσεις τουΔήμου σχετικές με τα θέματα που προαναφέρθηκαν. Διαρκής στόχος μαςη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το κοινό και τηςποιότητας της καθημερινής ζωής.
Ευχαριστούμε
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: