Δ Η Μ Ο Σ . Α Ι Γ Ι Ν Α Σ

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

Συναντήσεις Δημάρχου στα Υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού


ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΙΓΙΝΑ 24/1/2011

Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 1011 ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Θεοδόσιος  Σακκιώτης συναντήθηκε με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Ευη Χριστοφιλοπούλου.    Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Βουλευτής της περιφερείας μας κ. Δημήτρης  Καρύδης .  Το θέμα της συνάντησης  αφορούσε  την  αποκατάσταση του  Ευναρδείου κτηρίου στο οποίο ως γνωστόν θα στεγαστεί η Δημόσια Βιβλιοθήκη Αίγινας

Η υφυπουργός η οποία ενημερώθηκε για την χορηγία της ΔΕΗ για την αποκατάσταση του Κυβερνείου διαβεβαίωσε  ότι πλέον μπορεί να κατατεθεί στην πολεοδομία η μελέτη προκειμένου να εκδοθεί άδεια και παράλληλα να προχωρήσει η διαδικασία δημοπράτησης του έργου από το υπουργείο Παιδείας.
Ακόμη συζητήθηκε  η δυνατότητα ένταξης σχολείων του νησιού σε προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και αδελφοποίησης σχολείων όπως το Comenius κ.λ.π. Επίσης συμφώνησε στην πρόταση του Δημάρχου για την δημιουργία σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στο νησί.

Ακολούθησε νέα συνάντηση του Δημάρχου με την Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη . Στην συνάντηση που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα η κ. Μενδώνη ανακοίνωσε ότι η μελέτη για τον κυματοθραύστη εξετάζεται από το ΚΑΣ την 1η Φεβρουαρίου και εφόσον εγκριθεί μπορούμε πλέον να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο της οριστικής μελέτης περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων.
Επίσης σε ότι αφορά τη  μελέτη για το Μουσείο Καπράλου ,είπε ότι αυτή καθυστερεί γιατί ο αρμόδιος υπάλληλος που την παρακολουθούσε συνταξιοδοτήθηκε αλλά εντός της εβδομάδος θα υπάρξει συνεννόηση ώστε το θέμα να προχωρήσει με ταχύτερο ρυθμό.
Επίσης δήλωσε ότι υπάρχει πρόβλημα με την χρηματοδότηση του έργου του Ορφανοτροφείου τονίζοντας ότι δεν μπορεί να ενταχθεί σε κοινοτικό πρόγραμμα    ( ΕΣΠΑ κ.λ.π ) και ότι εντός των προσεχών ημερών και αφού υπάρξει συζήτηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες θα ζητηθεί από τον Δήμο να προταθούν λύσεις για την αξιοποίηση χώρων του κτιρίου και από την πλευρά του,  πάντα όμως μέσα στον πολιτιστικό χαρακτήρα που κατά την γνώμη της πρέπει να υπηρετεί το κτίριο.

Σχολιάστε