Δ Η Μ Ο Σ . Α Ι Γ Ι Ν Α Σ

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

Εορτασμός επετείου ορκωμοσίας Ι. Καποδίστρια


ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΣΧΕΣΕΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αίγινα 28/ 1/ 2011

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε εκπονήσει ο Δήμος Αίγινας , οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για την επέτειο ορκωμοσίας στην Αίγινα του πρώτου κυβερνήτη της νεώτερης Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια στίς 26 Ιανουαρίου 1828 . Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί μια καθοριστικής ιστορικής σημασίας διετία (1828-1829 ) που κατέστησε την Αίγινα πρώτη πρωτεύουσα και χώρο δημιουργίας και οργάνωσης του σύγχρονου Ελληνικού κράτους.
Στίς εκδηλώσεις συμμετείχε η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Θεοδόσιο Σακκιώτη και την τιμητική παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δημητρίου Κατσικάρη ,του εκπροσώπου του Δήμου Κερκυραίων Αντιδημάρχου κ. Αναστάσιου Μοναστηριώτη και του Περ .Συμβούλου κ. Σπυρίδωνα , τη συμμετοχή του Ι. Κλήρου, των Αρχών και εκπροσώπων Συλλόγων και φορέων ,ι των κατοίκων και φίλων του νησιού .
Τις εκδηλώσεις πλαισίωνε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική και Χορωδία. Χαιρετισμό για τίς εκδηλώσεις απέστειλαν οι Βουλευτές της περιφερείας μας κ.κ. Δ. Καρύδης ,Μ. Μπετενιώτης και Θ.Δρίτσας , ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκος , ο Πρέσβης της Ουρανίας κ. Β . Σκουρώφ και ο Δήμαρχος ΄Υδρας κ. Α. Κοτρώνης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της 26ης Ιανουαρίου 2011 με δοξολογία στον ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας , στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Ι. Καποδίστρια και ακολούθησε ξενάγηση στα Καποδιστριακά κτήρια. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο πνευματικό Κέντρο Κυψέλης η οποία περιλάμβανε εισήγηση του Δημάρχου Αίγινας , ομιλία του Συγγραφέα- ιστορικού Υποναυάρχου ε.α κ. Κ . Σταμάτη και μουσικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα από Αιγινήτες καλλιτέχνες .
Τίς παρουσιάσεις και τη φροντίδα του χώρου είχε ο πρόεδρος του Κέντρου καθηγητής κ. Γιώργος Μπήτρος ενώ την εκδήλωση έκλεισε με σύντομη επίκαιρη ομιλία του ο Αντιδήμαρχος επί των πολιτιστικών κ. Φίλιππος Τζίτζης.
Ο Δήμος Αίγινας έχει ήδη κινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίας μετά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την συνεδρίασή του της 19/1/2011 για την καθιέρωση της επετείου ώς Τοπική Εθνική επέτειος για την Αίγινα .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: