Δ Η Μ Ο Σ . Α Ι Γ Ι Ν Α Σ

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

Δημιουργία Δικτύου Αδελφοποιημένων Σαλαμινομάχων Πόλεων


ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

                                ΑΙΓΙΝΑ 30/9/2011
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   Μ.Μ.ΕΤην 28η και 29η Σεπτεμβρίου στα πλαίσια των ετήσιων εκδηλώσεων ΣΑΛΑΜΙΝΕΙΑ που πραγματοποιεί ο Δήμος Σαλαμίνας με την ευκαρία της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας ( 480 π,Χ) η που τοποθετείται χρονικά  τις ημερομηνίες αυτές , πραγματοπποιήθηκε η τελετή υπογραφής σύστασης δικτύου αδελφοποιημένων πόλεων , οι Δημότες των οποίων το 480 πΧ έλαβαν μέρος στην νικηφόρο ναυμαχία που έπαιξε εναν πολύ σημαντικό ιστορικό ρόλο όχι μόνο για την Ελληνική αλλά και γενικότερα την Ευρωπαική και παγκόσμια ιστορία.
Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αίγινας  κ. Θεοδόσης Σακκιώτης ο οποίος ‘ελαβε μέρος στην διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχειο Σαλαμίνας και υπέγραψε το  πρωτόκολλο αδελφοποίησης  μετά και την σχετική ληφθείσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας και  ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού κ. Φίλιππος Τζίτζης ο οποίος κιατέθεσε στεφάνι για τον Δήμο Αίγινας στον τύμβο της Σαλαμινομάχων . Οι εκπρόσωποι του Δήμου παρέστησαν επίσης σε όλες τις εκδηλώσεις του διημέρου που είχαν οργανωθεί από τον Δήμο Σαλαμίανας όπως και στην μεγάλη παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Αρχαίου λιμένα με την οποίαν ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις .
Οι πόλεις που συμμετέχουν στο δίκτυο θα αναλάβουν διαδοχικά την προεδρία του δικτύου σύμφωνα  με το πρωτόκολλο αδελφοποίησης .  Για το έτος 2012 την προεδρία αναλαμβάνει τιμητικά η πόλη της Σπάρτης ο Δήμαρχος της οποίας παρέλαβε ήδη την σημαία του δικτύου  των Σαλαμινομάχων  πόλεων .

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: